|
|
|
...
Recept:
4 db libacomb
200 dkg kacsazsír
só, darált bors ízlés szerint
6 gerezd fokhagyma reszelve
1 db alma
1 db hagyma
2 babérlevél
2 darabka fahéj
fél alma.
A libacombokról a pihéket, tokokat eltávolítjuk, megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jó alaposan sózzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Egy tálba tesszük, majd... |
2021-03-18 21:56:59 |
|
|
|
|
|
|
Gombás-tejfölös csirkecomb
Hozzávalók
4 db csirkecomb
só
őrölt színes bors
2-3 ek olaj
2 tk ételízesítő
2 mk majoránna
1,5 dl fehérbor
1 db vöröshagyma (nagy)
60 dkg gomba
3 dl tejföl
1 tk liszt
1 tk pirospaprika
Elkészítés
... |
|
2018-02-17 23:20:08 |
|
|
|
|
|
|
Gombás-tejfölös csirkecomb
Hozzávalók
4 db csirkecomb
só
őrölt színes bors
2-3 ek olaj
2 tk ételízesítő
2 mk majoránna
1,5 dl fehérbor
1 db vöröshagyma (nagy)
60 dkg gomba
3 dl tejföl
1 tk liszt
1 tk pirospaprika
Elkészítés
... |
2018-01-04 00:07:48 |
|
|
|
|
|
|
Konfitált kacsacomb
borban gőzölt körtével és röszti burgonyával
Mautner Zsófi és Széll Tamás
Konfitálás nem más, mint lassú sütés alacsony hőfokon.
A modern kifejezés egy régi technikát takar, de érdemes használni....
4 közepes db kacsacomb
4 dkg só
1 dkg bors
1 dkg kakukkfű
1 szál rozmarin... |
|
2015-11-13 21:57:03 |
|
|
|
|
|
|
Szőlővel töltött csirkecombok
Hozzávalók:
8 db csirkecomb
50 dkg piros és fehér szőlő
1 dl félédes fehérbor
5 dkg sütőmargarin
1 dl olaj
só
bors
Elkészítés:
A csirkecombok bőrét fellazítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a félbevágott szőlő szemekkel töltjük. Hústűvel megtűzzük.
Hőálló vagy cserépedénybe morzso... |
|
2013-10-09 21:58:05 |
|
|
|
|
|
|
... Mézeskalács torta
Hozzávalók:
8 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 20 dkg marcipánmassza, 6 tojás, 2 kiskanál mézeskalácsfűszer, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt
- a tetejére: 5 dkg baracklekvár, 15 dkg marcipánmassza, 16 dg aszalt szilva, 10-10 dkg ét és tej tortabevonó csokoládé,
Elkészítés:
A vajat megolvasz... |
2011-10-01 22:45:16 |
|
|
|
|
|
|
...
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...
A töki pompos receptje:
1 kg liszt, 1 db főtt burgonya, 5 dkg élesztő, 1 db kocka cukor, 4 dkg só és annyi langyos tej, amennyivel kenyér-keménységű kelt tésztát gyúrunk. Kelés után nagy tepsibe tesszük egészben.
Tetejére szeletelt vöröshagyma, szalonnakocka , préselt ... |
2011-03-24 10:03:26 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4. egész csirkecomb,
5 dkg vaj,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál mustár,
só,
grill-fűszerkeverék,
majoranna,
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, majd sóval,grillfűszerrel és majoranna keverékével bedörzsöljük, 1 órát pihentetjük. Ezután egy hőálló üvegedényt (jénai) kivajazunk , ... |
2011-03-17 11:54:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Gyomai halhúsos palacsinta rántva
(Palacsintába töltött busa rántva)
Hozzávalók: 40 dkg főtt busahús, szálkamentes 10 dkg gomba, 1 szál sárgarépa, 1 db zöldpaprika, fűszerek. só fehér bors, Delikát 8
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj
Az elkészítés módja: Palacsintát készítünk cukor nélkül. A töltelékhez a főtt halhúst, a főtt sárgarépát... |
2011-01-28 05:54:59 |
|
|
|
|
|
|
Gyomai busaleves (Korhely busaleves)
Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom
Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, bab... |
2011-01-13 17:01:58 |
|
|
|
|